FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Házi verseny
2013. 11. 02. • KristályVerseny
Olvasási idő: 3 perc

Az előre megbeszéltek szerint tegnap fél 3 körül elindultunk Lilivel be a városba. Sanyi kitűnően állta a sarat, nem ijedt meg semmitől. Gyorsan beértünk, Lili leszállt, én pedig bementem a benkes pályára egy kicsit gyakorolni. Megtettem egy kört ügetésben, aztán végigmentünk a feladatokon két-háromszor. Két sorozat között Kristet gyors ügetésre bíztattam. Csak úgy száguldottunk. Közben apu is megjött, Lili anyuja meg már akkor ott volt, mikor beértünk. Bevittük a lovakat, a második kis-istálló legbelső két bokszát kaptuk meg. Elhelyeztük, megetettük a lovakat, Liliék átpakolták a cuccukat a nagy autóba, majd mentünk haza. Otthon még felszerelést pucoltam, meg összeválogattam a ruhákat (nagy bajban voltam, nem tudtam mit felhúzni, de végül két fekete hosszúujjú pólóra és a piros mellényemre esett a választásom).

Reggel hétkor bent voltunk, megetettük Sanyit és Kristet, majd jött Lili is. Neveztünk, majd nyergeltünk. Ügyesen otthon hagytam a versenynyeregalátétet, így maradt a barna, ami hát, koszos volt. Nem volt mit tenni.

Szokásosan jött a sorrend: először a kicsik, aztán az ügetősök. Melegítőben nagyon jó volt, Kristtel olyan gyorsan ügettem, hogy lebegett a pulcsim. Szépen dolgozott, sehol sem vert gyakorlás közben. A pálya a következő volt: start – bólya – szoba – szlalom – kereszt – bólya – ferdekapu – kulcs – cél. A miénk volt a legjobb idő (62 mp), de sajnos kettőt vertünk. Egyet a keresztben és egyet a szlalomban. Mivel Fanni figyelte, hogy Krist nem a lábával lökte le, hanem a farka csapta le a labdát, ezért gyorsan, míg a többiek sorra kerültek, bementünk a bokszhoz és befontam, majd felkötöttem Krist farkát (befőttes- és sörénygumival).

Két versenyszám között jön Lili, hogy Sanyi ideges, szitál a bokszban, ezért kiviszi megjáratni. Mondom oké. Ezzel el is tűnik kb. a vágtás versenyszám végéig.

A vágtás előtt még gyakoroltunk egy kicsit, persze itt nem az volt a tét, hogy mindenáron győzzünk. Csak a vicc kedvéért nevezek be. Nos, hibátlant mentünk 78 másodperccel. Pálya: start – kulcs – szlalom – kereszt – bólya – bólya – bólya – labirintus – ferdekapu – cél. Miután kimentünk a pályára, átadtam Nórinak a lovat, had menjen vele egy kicsit. Addig én beszélgettem. Egy kis idővel később visszakértem Kristet, hogy felültessem három ismerősömet. Mindegyiket a maga szintjéhez képest gyakoroltattam, de végül is mindhármójukkal átvettem a feladatokat. Végül egy kicsit bevittem bokszba, had pihenjen, mielőtt hazamegyünk.

Lili kint volt Sanyival, a fedeles melletti füvön próbálta legeltetni, de ő mindent csinált, csak nem legelt. Átvettem a szárat, hogy kicsit váltsam a Lilit. Kicsit ellazult a ló, hempergett, legelt (erős túlzás). Végül fél három lett és elkezdtük a lovakat felnyergelni. Először, nagy nehezen Sanyit. Volt ám szenvedés. Kristet öt perc alatt lerendeztem. Aztán elindultunk.

Hazafelé csatlakozott hozzánk Fanni Díszessel, szóval három ló csattogott az utcákon. Mentek volna haza. A csatornánál szétváltunk: mi Lilivel mentünk tovább, Fanni pedig lefordult balra. A lőtérnél lenyomtunk egy gyors vágtát (mi ügetést). Vasútnál jött egy vonat, Krist még épp eltűrte, de Sanyinak már elege volt. Lilinek eléggé meg kellett vele birkózni, de győzött. Még a lucernán Lili ment egy vágtá, Krist meg inkább lassabban ügetett. De nem is akartam hajtani. Itthon Remi vígan, nyihogva üdvözölte. Lenyergeltem, majd mehetett a helyére.