FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
KÁN 2012
2012. 09. 23. • EseményFotóblog
Olvasási idő: 2 perc

Tegnap voltunk a Kaposvári Állattenyésztési Napokon, részben anyuéknak munkája révén, részben pedig egyetemlátogatás miatt, mert szeretnék ide (vagy Gödöllőre) járni. Hogy konkrétan mire, azt még nem tudom, csak annyit, hogy ez a kettő egyetem jöhet szóba (vagy esetleg egy lovarda-közeli hely). A lényegre visszatérve: KÁN.

Péntek délután indultunk és először a szálláshelyünkre mentünk, majd szétnéztünk Igalon. Szombat reggel mentünk is át Kapsvárra. Korán ott voltunk, így még volt időnk a tíz órakor kezdődő Mészáros Gyula-előadás előtt. Így meghallgattunk előtte egy tenyésztésről szóló előadást, ami érdekes volt, mindenféle statisztikákat mutattak, amik a lovak tenyésztéséről szóltak. Aztán jött MGY előadása, elmondta dióhéjban, hogy mit kell tudni a természetes lókiképzésről, aztán mesélt a rekordjáról, amiben nem tudom hány km-t tett meg a lova mellett futva, illetve lovagolva segítség nélkül. Mármint a lovon nem volt sem kantár, sem nyakmadzag. A bemutató után bementünk az Egészség Napra, meghallgattunk egy előadást, majd mentünk a kiállításra. 

Elsőként a voltizsosokat néztük meg a gyakorló pályán, majd bementünk a fedelesbe, ahol éppen marha-agility folyt. Volt mindenféle program. Például a barbár leányrablás, aztán volt a Camelot Kutyás Sportegyesület showja, majd Hamza Viktória (természetes lókiképzés), akivel már a Nyeregszemlén "találkoztam", utána póni-agility, aztán nagy hidegvérűeken lovagoltak, a lipicai lovak magasiskolát mutattak be, fogatgála, hölgyek fogatversenye, majd végül egy voltizsverseny. Mit ne mondjak, nagyon szép a voltizs, mondhatjuk úgy is, hogy a fitnesz lovas változatban.