FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Két napos edzőtábor
2016. 02. 07. • Lovarda
Olvasási idő: 3 perc

Szerdai esésem után sürgősen próbáltam tegnap reggelre meggyógyulni, de pénteken még úgy nézett ki, hogy se oldalra, se hátra és felfelé is csak nehezen tudtam kinyújtani a karom. Mindezek ellenére sem hagytam volna ki az edzést, mondván, ha nem javul, akkor legfeljebb majd felnyergel helyettem valaki. De szerencsére javult a vállam.

Tegnap reggel némi késéssel, háromnegyed nyolcra értem be, de nem késtem, ugyanis a többiek még csak az akadályokat rendezték a fedelesben. Miután segítettem nekik és készen voltunk, elmentünk nyergelni. A beosztás szerint az első osztályban lovagoltam. Zs. segített felnyergelni Dominót (vittem a saját nyergemet), és ahogy kész lett mindenki a kisistállóban, átmentünk a fedelesbe, ahol rögtön fel is ültünk a lóra. Lépésben melegítettünk, közben még jött két „idegen” lovas hozzánk.

Ügetés, patanyom figurák, nagykörön rudazás, majd rövid vágta. Vágta után ügetésből ugratás, majd egyesével átvettük az akadályokat. Ezután pályát mentünk, amely összességében 7 akadályból állt. Kétszer volt emelés (először X, majd kisebb, utána nagyobb meredek / oxer), utána én befejeztem az órát (vagyis lépésben levezetés), a többiek pedig tovább ugrattak. Miután mindenki végzett, kimentünk sétálni a négyévszakos pályára. Lenyergelés után még a következő osztályt megnéztem, de nagyon hideg volt, meg le is voltam izzadva, így végül hazamentem.

Ma reggel már pontosabban érkeztem, segítettem a többieknek szénázni, ezután beosztottak minket, ahol kiderült, hogy csak a harmadik, az utolsó csoportban fogok lovagolni. Az első két osztálynál segítettem a lovasoknak a lovak körül és Pali bácsinak akadályokat építeni, rudakat visszatenni. Minden osztálynak (így nekünk is) ugyanaz volt a felépítése az órának. Lépés, ügetés, ügetésnél rudazás és egy-egy elem ugratása, majd a „vizesárok” ismertetése a fiatal lovakkal, végül rövid vágta. Pálya ugratás előtt egy keskenyebb akadályt kellett átugrani, ami meglepően jól sikerült mindenkinek. Végül mindenki egyesével végigment a pályán (ma más volt a sorrend, pláne az új elemek miatt is).
Mire megfagytam volna, jött a harmadik osztály, vagyis mi. Bementünk, gyorsan felnyergeltünk és mentünk is vissza a fedelesbe. Mivel tegnap nagyon kellett hajtani Dominót, és sokszor le is maradtam emiatt, ezért mára kaptam sarkantyút, amivel sokkal „könnyebb” volt lovagolni a lovat. A feladatok ugyanazok voltak, mint az első két osztálynál. A pálya lovaglásánál Dominó egyszer úgy megindult, hogy majdnem végigjátszottuk a szerdai esetet, de fent maradtam és leállás nélkül végigmentem kétszer a pályán, aztán én befejeztem, míg a többiek emelt akadályokon tovább ugrattak. Mikor mindenki befejezte, megint kimentünk a négyévszakos pályára leléptetni a lovakat, majd bementünk lenyergelni.

Nyergelés után megtörtént a déli etetés, majd beszéltem Robival és hazamentem.

Nagyon jó volt a hétvége, ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor az „izomlázas” jelző lenne a legmegfelelőbb. Örülök, hogy „új” lovat kaptam, ugyanis mindkét lovam megtorpanós és nem elrohanós ló, így Dominóval az utóbbi típussal is találkozhattam. És annak is örülök, hogy végre ugrattam, hogy fejlődtem egy kicsit.