FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Majd legközelebb
2019. 07. 16. • Remény
Olvasási idő: 3 perc

Anyu múlt hét hétfőn felhívta a K. dokit, aki azt mondta, hogy másnap délután jön, megultrahangozza a Remit, hogy hogy is áll a petefészke. Hát kedden délután nem sikerült megjönnie, így 6 körül apu felhívta őt, hogy akkor most jön-e vagy sem, mire ő azt válaszolta, hogy majd szerdán tuti megérkezik. Végül sikerült úgy szervezni a napunkat, hogy ott tudtam lenni, mikor szerda este 7 körül végre megjött a doki (mert közben a szomszéd faluban nyaraltunk).

Kikötöttem gyorsan a Remit a nyergelő helyre a karámhoz, majd instruált a doki, hogy emeljem fel az egyik első lábát, hogy ne rúgjon ki a ló hátra, míg ő megultrahangozza Remi petefészkét (végén már nem emeltem fel a lábát, mert folyton kitépte a kezemből és féltem, hogy beveri a keresztfába). Az ultrahangon a doki 2 db félidőben lévő tüszőt látott, így azt mondta, hogy pénteken jön és hoz ovuláció kiváltását elősegítő oltóanyagot. Ez a "randi" 7.000 Ft*-ba került.

Pénteken be is futott a doki, hozott Receptal-t és mivel apu nem volt épp otthon, ezért nekem mutatta meg, hogyan adjuk be szombaton a flaska másik felét (5 ml-t). Amúgy Remi amikor meglátta a dokit, rögtön beszaladt a boxba és amikor megfogtam, akkor is körbe-körbe forgott körülöttem, de persze megkapta az oltóanyagot. Megbeszéltük, hogy szombaton mi adjuk be neki az oltást, majd hétfőn jön ismét ultrahangozni, hogy megnézzük, hogy áll a dolog.

Az utasítások szerint szombaton kb. ugyanabban az időpontban (1 után kicsivel) kapta meg a maradék oltóanyagot Remi.

Tegnap kb. megint az utolsó pillanatban befutott a doki, megultrahangozta a lovat, de sajnos rossz hírt kaptunk: nem történt semmi, nem hatott az oltószer. De nem feladva abban egyeztünk meg, hogy ma is eljön, hátha csak csúszik az egész. Az ultrahang + az oltóanyag miatt 17.000 Ft*-ot fizettünk neki.

Ma is jött, gyors ultrahang, de csak megerősítette a tegnapiakat. Már sárgatestet sem mutatott ki az uh, pedig ha lett volna, akkor még egyszer oltottuk volna. Ezért az uh-ért újfent 7.000 Ft*-ot fizettünk neki.

Végül abban egyeztünk meg, hogy mivel Remi már "átállt" az őszi bioritmusára, ezért nincs értelme őt tovább macerálni, így az egész csikó-projekt csúszik jövő tavaszra (március környékére).

Minden egyes alkalommal, miután a doki elment, egyeztettünk N. A.-val (akin keresztül lehetőségünk lett volna El Corlensky spermáját jutányosabb áron megvásárolni), ugyanis az ultrahangoktól (és Remitől) függött, hogy neki szólni kell-e az illetékeseknek, hogy Mezőhegyesen frissen levegyék a fedezőmén spermáját, amiért természetesen el kellet volna mennünk. De végül maradtunk a helyünkön.

Azért remélem, hogy jövőre is rendelkezésre áll El Corlensky, ugyanis miután alaposabban utánanéztem a lónak, eléggé megtetszett a származása, meg a megtalálható videó alapján úgy en bloc (ámblokk) az egész ló, mind viselkedésileg, mind felépítésileg és pláne az ugrása sem utolsó.

Úgyhogy márciusban remélhetőleg folyt. köv.

*Az árakat inkább tájékoztató jelleggel írtam le.