FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
15 kisgyerek
2011. 06. 28. • B. Sz.
Olvasási idő: 2 perc

Ma voltam lovagolni Szilvinél. 2-re mentem, behoztuk a legelőről a szürkéket, én Rozit vezettem. Elmentem a nyeregért, addig Szilvi kivitte a 3 éves csikót a legelőre. Visszaértem, lekeféltem Teddyt, felnyergeltem, majd mentünk ki. Rögtön ügethettem, majd átlóváltás, utána pedig nagykörön balkézre vágta. Az új nyeregben, mivel az volt Teddyn, sokkal kényelmesebb volt, tovább bírtam szusszal. Majd Szilvi bement Roziért, én addig ügettem még egy kört mindkét kézre.
Majd háromra megjöttek a kicsik. Gondolom egy kézműves tábor lehet, akik kértek lovaglást. 15 gyerek volt összesen, kettőnkre (Szilvi meg én), egy óra alatt, amiből végül kicsúsztunk és még nem is lovagolt az összes gyerek. Az első kettőt még kézen vezettem, a többit futóztam  – lépésben természetesen. 4-kor megjött Szilvi következő tanítványa, így már csak én lovagoltattam.
Volt egy aranyos kissrác, aki nagyon félt a lovaglástól, csak egy kört akart megtenni. Először körbevezettem a futószáras nyom mentén, majd futóztam. 3. kör után már visongott a ló hátán, annyira élvezte. Majd megcsinálta a gyakorlatot, amit lazításként kértem. A végén még lovon is akart maradni. Megkérdeztem tőle, hogy kell-e félni a lótól? Erre rávágja teli vigyorral, hogy nem. Már ezért megérte ez az egész.
Nekem az volt a módszerem, hogy felültettem a gyereket, két-három kör, aztán ha úgy érzi, akkor oldalsó középtartásba tegye a kezét, majd malomkörzés, aztán megállítom a Rozit (mert őrajta lovagoltattam) és nyúljon előre a szárért. Aztán még négy-öt kör és jön a következő. Najó az előbb említett kissráccal többet mentem 2-3 körrel. Nagyon élvezte. 😀
Majd fél ötkor bevittük a lovakat a nyerges elé – alig akartak elszakadni tőlük – lenyergeltünk, bevittük a bokszba, majd otthagytuk őket. Megitattuk Vandát (az arabot) és kész.

Ja igen (így formázás + visszaolvasás közben), a lovagoltatás közben valahogyan kiszabadult a csikó a legelőről, így már csak azt vettük észre, hogy a pálya mellett futkározik. Szilvi gyorsan visszavitte a bokszba.

Hétfőn nyolcra, ugyanis tábor lesz.