FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Álmaim lovardája
2011. 04. 14. • Lovarda
Olvasási idő: 3 perc

Nos hát ma megérkeztem Németországból. Nagyon jól éreztem magam, maradtam volna még. A program nagy része városnézés volt, nemcsak Kronachban, hanem a környező városokban is, pl. Weimarban. Ám a hétvégét együtt töltöttük a családdal. Szombaton usziban voltunk, este pedig egy kerti-grill-partin (ami egy kissé durvára sikeredett), vasárnap pedig – miután délben(!) reggeliztünk – lovagoltunk.

A lovarda egy átlagos lovarda, bokszok, fedeles, egy csomó legelő, meg (ha jól láttam) kint két pálya. Nem az a fullos tisztaság jellemzi, hanem egy egyszerű "kis" lovarda. Nekem inkább a rendszere tetszik, amit ha jól vettem ki, akkor a következő: kapsz egy lovat, ami mintha a tied lenne, teljesen te látod el (lovaglás, etetés – ha tudod, takarítás), csak a többit kell fizetni (patkoló, doki, tartás). Ha nem bírnád el, akkor mással is megoszthatod. Ilyen sajnos nincs a városban, szóval nekem ez nagyon új.

Swana lova volt Snoopy. Amíg ő trágyázott, én leápoltam a pejt. Majd visszavittük a bokszba, beforgácsoztunk, és vártuk a Frankáékat (testvérét). Franka Shadow bokszát takarította, míg Anikó ápolta az óriási szürke lovat. Miután ez is megvolt, nyergeltünk. Swana mondta, hogy Snoopyt nem kell annyira megerőltetni, ugyanis nemrég lesérült. Fedelesbe mentünk. Először Snoopyra ültem, Swana vezetett, egy kicsit ügettem, ő végig mellettem volt. Ezalatt Anikó Shadowon futózott. Aztán cseréltünk. Franka tudja, hogy lovagolok (mivel tavaly nálunk voltak), így én szabadon mentem Shadowon. Lépés – ügetés. Franka elült Shadowra, gyakorolt egy kicsit, majd visszaültem. Mondtam, most tanulom (újra) a vágtát, vágtázhatok-e. Igent mondott, usgyi. Tök jó volt. Rajta aztán tényleg nem féltem, pedig kevés lóról mondhatom ezt el. Utána megmutatta az oldalazást. Hátrafelé is mentem. Shadow amolyan díjlovagló. Franka mondta, hogy nem igazán ugratnak a lovardában. Aztán megint visszaült, és megint gyakoroltak, közben mondta, hogy most nem megy olyan jól. Nekem akkor is tetszett. Majd levezetéshez is én ültem fel. Az is jó volt. Pár kör erejéig szabályosan mentünk a lovardában, majd hagytam, had menjen Shadow arra, amerre akar. Így először Anikóhoz, Frankához és vissza mentünk. Lenyergeltünk, patátmostunk és mehettek a legelőre. Először csak Snoopy. Utána elmentünk más nőkkel másik lovakért. Az egyik lóra visszafelé felülhettem. A csaj ajánlotta fel. Jó volt szőrén lovagolni. Aztán Snoopyt és társait visszavittük a bokszba, én pont egy csipkedőset fogtam ki, de elbírtam vele. Utána jött Shadow és pej barátja (nevére nem emlékszem). Aztán mentünk is haza. Nagyon jó volt. Olyan szívesen laknék és lovagolnék ott.

Holnap leírom az itthoniakat, csak annyit tudok, hogy múlthét szerdán körmölték a lovakat és hogy a kiskutyák rosszak. Holnap, ha minden jó lesz, megyek Teddyzni.