FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Amerikai élményeim – versenyek
2019. 08. 04. • FotóblogMunka
Olvasási idő: 2 perc

Mivel a legtöbb versenyt leírtam az utazós blogomra, így azokat tervezem átmásolni és némiképp módosítani, hogy egy kicsit több lovas info és kép ill. kevesebb „hétköznapi” leírás legyen benne, így a versenyes posztokat több részre bontottam, mindegyiket az eredeti dátumhoz viszonyítva egy évvel később posztolom. Azonban voltunk több kisebb versenyen, azokat ebben a posztban terveztem megírni. De legyen ez a poszt egy összefoglaló az összesről.

Nem sokkal az után, hogy megérkeztem a családhoz, hivatalos voltam az első versenyre – persze csak mint a baba vigyázójaként. Az első a Loch Moy Horse Show volt az augusztus 4.-i hétvégén, mely igazából kb. fél úton volt a háztól a lovarda felé, így csak a verseny napján vitték oda Jn.-ék a lovakat. Én J.-val mentem ki, de a verseny nagy részét a kocsiban töltöttem a baba mellett, mivel eléggé tűzött a nap és mert akkor még minden ismeretlen volt a számomra. 

Két hétre a LM verseny után elmentünk NY állam beli Saugertiesbe a HITS-re, rendesebb nevén a Centerline Events at HITS on the Hudson. Ez egy nagyobb versenynek számított, klikk ide.

Augusztus utolsó hétvégéjén egy gyönyörű helyszínen voltunk, mégpedig a Morven Parkban, ahol VADA/Nova Autumn Dressage Show-t rendezték meg és ahova a baba nélkül volt szerencsém kimenni, így elég nagy szabadságot kaptam. Jn.-nek több tanítványa is indult a különböző programokon, de persze ő is versenyzett. Mint a csapat ideiglenes fotósa, természetesen csináltam mindenkiről képet, ide-oda mászkáltam a többiekkel, majd miután mindenkinek lement az aznapi programja, én hazamentem.

A naptáram szerint szeptember első hétvégéjén volt Laytonsvilleben a PVDA at Waredaca. Ide csak az egyik lovas kedvéért mentünk el. Bár a baba velünk volt, sokat fényképeztem, de mivel szinte elölről fotóztam, ezért nem raknék ki ide képet.

Szeptember utolsó hétvégéjén elutaztunk Devonba, ahol gyönyörű helyszínen  zajlott a verseny. A Dressage at Devon egy többnapos, igen magas tétekkel rendelkező nemzetközi verseny, így erről is hosszabb beszámoló készült, itt a beszámoló.

Két héttel a devoni verseny után utaztunk el a virginiai Lexingtonba, hogy Jn. (és a többiek) részt vegyenek a gyönyörű környezetben megrendezett Great American IG/USDF Region 1 Championships nevezetű versenyre. Itt már kicsit hűvös, de jó hangulatú rendezvénynek lehettem részese, katt ide.