FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Az itthoniak
2011. 07. 10. • BeniKristályLadyPankaRemény
Olvasási idő: 2 perc

Nem emelném ki egyik állatomat sem és írok róluk külön cikket, hanem bekezdéseket adok nekik. Kezdjük a legfiatalabbal.

Beni: már az anyját is túlnőtte nagyságban. Lassan el kell vinni ivartalanítani, de az anyjára még várni kell (hogy miért, nála leírom). Valamelyik nap megtaláltam a piros csörgős labdámat, amivel kiskoromban én játszottam, és odaadtam neki dobálgatni. Mit ne mondjak, most ez a favorit. Ügyesen ül már, nem ugrál rögtön a jutalomfalatra. A fekszik olyan Benis. Úgy tanítom, mint Ladynek anno (lehúzom a földre a jutalmat, mire lefekszik) és nem szépen hasal, hanem a mellső lábaival csakúgy csapkodja a földet. De én így szeretem.

Remi: szerintem megint átesett egy növekedési szakaszon: hosszabbak a lábai, kicsit kecsesebb, nyaka is megnyúlt egy picit. Ha egymás mellé állítanánk az anyjával, biztos ugyanakkorák vagy +- 1-5 cm. Remélem nagyobb lesz, mint Kristály. De úgy szeretem ahogy van. Pénteken tök nyugisan leápoltam. Még csak ki sem kötöttem, elvolt a szalmázással. A farkát is hagyta kifésülni (korábban mindig mozgoolódott). A sebei gyógyulnak, már kiszáradtak és nem igazán néz ki az eredetinek. (135 az eredeti, most 758 látszik, vagy valami hasonló) Ha leálltam, mert legyet kellett ütni a lábamon, mindig odajött és nézett. Imádom.

Lady: csak annyit tudok vele kapcsolatban, hogy kellene nekem egy kis szabadidő, hogy ki tudjam végre fésülni, mert elöl a fehér rész tele van bogánccsal. Tegnap megpróbáltam lefürdetni (a többi már megvolt), nem szereti a vizet, nagyon húzza a pórázt és folytja magát. Sajnos.

Panka: újra vemhes. Ha megellett, a Benivel együtt elvisszük ivartalanítani, mert a buzi szomszéd nem tudja becsukni a hülye kutyáját, pedig már mindenki panaszkodik rá. Tüzelésre egy szemvillanál alatt itt tud teremni a kutya, mi próbáljuk légpuskával kergetni, de semmi. Ő most leginkább pihen és napozik vagy hűsöl.

Kristály: Tegnap lemostam, tusfürdővel is átdörgöltem. Szép lett utána, mindenki dícsérte. Utána kitettem az udvarba legelni, hogy száradjon. Meg fél órára befontam a farkát, csak nem lett szép, mert nem tudtam kifésülni. Mielőtt lefürdettem, észrevettem hogy a hátán, meg a farán tele van fehér folttal. Izzadás lehet? Végülis megvan az esélye, mert sajnos nincs árnyék a karámban csak délután.