FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Belovaglás III.
2013. 05. 08. • KristályRemény
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken illetve hétvégén sem volt lovaglás.

Hétfő

Dél után jött a Vili, gyorsan felnyergeltünk, Kristet meg bekötöttem a boxba, mert a másik karámban festékdobozok voltak és hát oda nem kéne vinni a lovat. Vili kíváncsi volt, hogy futózás nélkül, három nap kihagyással hogy viselkedik a kicsilány. Mit ne mondjak, bár teli volt, nem csinált az égadta egy világon semmit. Gyönyörűen ügetett és vágtázott. Miután meglett a pár kör, Vili bement az udvarba, majd úgy ki a terepre, kis idő múlva pedig jöttek is vissza. Bement a karámba, leszállt, én meg szálltam fel. Pár kör lépés után kimentünk vissza az udvarba, megtettem pár kör lépést. Az egyik kör végén leszállított. Leszálltam. Aztán vissza. Bementünk. Ott is leszálltam-felszálltam, majd lóról. Lenyergeltünk. 

Kedd

Miután a megbeszélt délre nem jött meg a Vili (az eső miatt), így négykor fogtam magam, leápoltam, majd felnyergeltem Kristet. Furcsán rövidet lépegetett az első lábaira, így a betonon megnéztem az első patáit, van-e valami gond. Nem volt, viszont észrevettem, hogy a sebe elkezdett kivérezni. Mint amikor lehorzsolódik a heg. Úgy döntöttem, inkább nem lovagolok ki, hát kantárszáron vezetve visszavittem.

Szerda

Mivel ma délutáni suli volt, így pont lemaradtam arról, hogy Vili lovagolt. Kiment terepre és elmondás szerint minden oké volt. 

Péntek

Gyors felnyergelés után Vili fel is ült a Remire. Kimentek a lucernára, csak most a túl oldalra, ott ugyanis nincs olyan sok lucerna. Remivel hajlításokat, nyolcasokat csinált ügetésben. Majd vágta mindkét kézre, utána pedig bejöttek a karámhoz és cseréltünk. Visszamentünk, körülötte lépés, majd ügetés. Hát a jobb kézre egy picit tényleg gyengébb, de majd megerősítjük azt is. Pár kör után visszamentünk és lenyergeltünk.