FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Cél: Remi idegesítése
2011. 03. 22. • LovakPanka
Olvasási idő: 2 perc

Muhahha. Nos, tegnap egészen jó napom volt. Először Pankát ugrattam a bálákon. Tök durva volt, mert az egyik bála több mint 2 méterre volt a másiktól és átugrotta. Bár amikor már elfáradt, a földre ugorva ugrott fel a másik bálára. Aztán fölmásztam a bálára, Panka pedig belehajtotta a fejét az ölembe. Így voltunk nem tudom, mennyi ideig, aztán elengedtem. Lady is próbált fölugrani, de nem ment.

Aztán behívtam a lovakat a legelőről, bementem a cuccokért, majd Remit kikötöttem, Kristre pedig feltettem a kötőféket. Remi megkötve maradt, Kristet kivezettem, visszatoltam a karámrudat, felkapcsoltam a futószárat (Kristre), Remit pedig elengedtem a karámon belül. Pár kör elejéig léptettem, majd Remi számára eltűntünk, mivel egy madzagot kerestem (hogy felkössem Kristnek a karabínert, mivel leszakadt). A kis virgonc nyihogott, futkározott, majd összetörte magát a karámban. Én csak azért is tovább maradtam elrejtve. Had szokja. Aztán bementünk az udvarba, kértem egy ostort. Majd mentünk vissza. Kristet egy kicsit megfuttattam, annyira azért nem, de próbáltam vágtáztatni – sikertelenül. Tök durva volt. Két kör nagy rohanás után olyan lágyan ügetett. Nem azt a rohanós ügetését mutatta. Szép volt. Aztán leállítottam, mert már enyhén megizzadt és hűlt is az idő. Először kerültünk egyet a legelőn, majd bementünk az udvarra az istálló mögé, hogy Remit idegesítsem. Nyihogott is, nem kicsit. Majd egy kicsi hűlés után visszavittem Kristet a karámba. Remi is tiszta izzadt volt. 

Anyu felvetette azt az ötletet, hogy míg Remit tanítom, addig Kristet elvisszük valahova. Én inkább fordítva tenném, és Remit vinném el valami profibb lovashoz. Hogy tanítsa. Mert én a futószárazást meg az ilyeneket nem merem. Nem akarom elrontani. Viszont Remit is le kellene már választani, egyrészt a kora miatt, másrészt pedig a lovaglás miatt. Most már, hogy ilyen nagy, nem mehetek túrázni, mert ki tudja, mit csinál. Azt hogy meg száron vezessem, anyu nem engedné. Ahw. Majd csak megoldódik.

Most az a tervem, hogy Kristet karámon kívül futózom, aztán eltűnök vele, hogy Remi szokja. Bár tudom, nem a végső megoldás, de talán könnyebb lenne valamivel. Hála, hogy Kristnek nem ez az első csikója.