FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Elmaradások dátumokban
2011. 01. 08. • KutyákLovak
Olvasási idő: 2 perc

Hello. Ma is lennék, csak keveset, mert ki kell mennem a disznóvágáshoz "szakácsnak" (anyunak segítek meg csörögét csinálok a fiúknak). Este azon "vitatkoztunk", hogy mikor menjek ki. Ő 11-et mondott, én 12-t és végül fél 12 lett belőle, de még mindig itt vagyok. Nem is lényeges. Hanem.
5-én lett Lady 3 éves, Picur (egy másik kutya, némely videón látható) pedig 2-án lett 2 éves. Remi meg dátum szerint februárban lesz 1 éves. Vagyis ha úgy nézzük, már éves csikó. De gyorsan elrepült az idő. A csüt-ön látható videón is látható, hogy milyet nőtt, és hogy milyen rakoncátlan.
Aztán kevesebb, mint egy hónapot kell várni, hogy megkapjam az új nyerget, amit majd Kecskeméten nézünk ki, ha minden oké. A hóban lovaglás elmaradt, mert tegnap egy fehér folt se maradt, minden latyak. 
Aztán miután megbabusgattam Hannát, mentem Ladyt és Pankát képezni. Ladyvel kezdtem, egészen ügyes volt. A maradot gyakoroltam az istállóban, elég jól ment. Meg olyat csináltam, hogy a fel előtt 10 cm-rel megálltam, magam mellett, a fal felé nézve leültettem és elléptem mellőle egy lépést bárhova. Végül addig jutottam, hogy a másik oldalra kerültem anélkül, hogy megmozdult volna.
Aztán Panka következett, ami nehéz eset volt, mert mindig szemben ült le velem, és nem mellettem, de a végére egész ügyes lett. Jó. Bementünk a sarokba, ő volt a fal mellett, a falnak nyomtam a térdemet és leültettem. Így mellettem ült le. Ha nem nyomom oda a térdemet, azon a kis helyen is elém próbál menni. Ezt párszor gyakoroltuk, aztán nem a sarokban is csináltam és normálisan leült. Már csak arra kell rávenni, hogy szintén a fal mellett lefekszik. A végén agilityztünk, csak két akadály.
Később a lovakat kiengedtem, azonnal letapadtak legelni, Remi most alig futott valamit.