FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Hanna átkeresztelve
2011. 01. 11. • DorkaKristály
Olvasási idő: 2 perc

Sokféle cím járt az eszemben (Veszélyes lovaglás forevö, Vasárnap lovizás Kristen sötöbö), mégis ez mellett döntöttem.
No szóval: Hannát átkereszteltük Dorkára. Miért is? Anyuéknak nem tetszett a Hanna, én ajánlottam neveket, és ez való vizslának meg tetszetős név is, és ami a fontos, hogy magyar név.
Vasárnap sokminden történt, tegnap nem voltam kint, ma meg csak másfél órára, amíg kiengedtem a kicsiket és Hannát Dorkát babusgattam. ^^
Vasárnap is kiengedtem a kicsiket, lementünk a tóra, de a kisebbik feketeorrú nem jött velünk, ezért Pankával + a három kicsivel mentünk le. Kicsit belegázoltak a vízbe, meg szokták. Aztán mentünk vissza és visszatettem őket pihenni.
Aztán Kristet elkezdtem futószárazni, Remi hülye volt. Állandóan vágtázott meg minden, meg közénk (Krist és közém) jött és a magasra emelt futószár alatt átfutott. Egyik ilyen alkalommal elvitte a futószárat. Én tanulva a múltkori esetből, rögtön elengedtem. Erre Krist elkezdett parázni a futószártól, amit a földön húzott és berohant a bokszába. Ott nagy nehezen összeszedtem a lovat meg a szárat és felültem rá szőrén. Először megkerültük a legelőt, aztán kimentünk a kapunk előtt levő lucerna földre. Két villanyoszlop megkerülése közben egy arra menő autó megijesztette, megugrott egy kicsit. Az nem volt vészes a másodikhoz képest. Aztán a tanya mellett levő erdőbe a Remi befutott, Krist meg ment volna utána és ilyedezett meg minden. Aztán valamitől annyira megilyedt (miután Remi visszajött az erdőből), hogy oldalra ugrott és elkezdett ügetni. Én – nem tudom, hogyan – de rajta maradtam és húztam a szárat mint az álat. Aztán egy pillanatban arra gondoltam, hogy hagyom, had menjen, de akkor berohan és akkor repülök róla. Ezt elvetettem így dupla erővel húztam vissza, majd miután kapun belülre értünk, úgy-ahogy lenyugodott és mentünk be a karámba. Tiszta víz volt, így elengedtem, had legeljen, mert a legelés közbeni séta lejáratja. Így utólag rájöttem, hogy jobban tettem volna, ha egyik oldalra irányítom, így elterelem a figyelmét és a kis kör megtételének kényelmetlensége miatt lelassul.
Utána Dorkát babusgattam. Elaludt az ölemben, olyan aranyos volt.
Holnap jövök kémia előtt és folytatom a karbantartást.