FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Három év
2013. 02. 22. • Remény
Olvasási idő: 2 perc

Hosszú írást tervezek Róla, meglátjuk mi lesz belőle. Hát nem volt túl dús évem Vele, de azt hiszem ez még nem is baj, mert még "kicsi". Pedig nem. Magasabb, mint Kristály, éppen ideálisan magas. Szerintem 140-150 cm között mozog a magassága. Márciusban először fontam be a sörényét, áprilisban pedig elkezdtem vele foglalkozni. Megszokta a futószárat, és hellyel-közzel hallgat a szóbeli kérésekre (lépés-ügetés). Első alkalommal nem akart vágtázni, de ahogy egyre többet kapcsoltam rá a futószárat, egyre ügyesebb lett. Ereje jóval meghaladja az enyémet (még jó), és egy kicsit kontrollálatlan még.  Aztán hozzászokott a zablához, végül miután hozzászokott a (Kristály) kantár(já)hoz, megkapta a saját kantárját is. Következő lépésként a nyerget szokta meg, de egyenlőre csak két-három alkalommal volt rajta. Mint vártam, a hevederhúzás egy picit kellemetlen neki.

 Velem szemben hihetetlenül aranyos, bújós, amint felrakom rá a kötőféket, szépen jön mellettem és figyel rám (nem lök fel, nem jön elém stb.). De ha úgy gondolja, hogy elég, akkor viszont vigyázni kell vele, mert elkezd hisztizni, nem figyel, fellök (vagyis próbál). Gyorsan tanul. Névnapomra kaptam bólyákat az ügyességi gyakorlására. Szétpakoltam, kapukat csináltam belőle és megmutattam neki. Először nézte, de miután előtte átmentem pár kapun, már meg sem kottyant neki, pedig elég szűkre raktam. A tlk is jól megy, mondjuk még egyszer csináltuk, de már a második lépésre rá is térhettünk első alkalommal, az elsőt átugorva, amit pótolni kellene. De ezt már írtam. Hangomra rögtön felkapja a fejem, bár sokszor nem megyek le hozzá, mert éppen nyelvvizsgára készülök. Hasát imádja, a répáért akár "ölni is tudna". Sprintelni is imád. Mikor kiengedem őket a legelőre, megtesz pár kört, és csak aztán áll le legelni.

Jövőjével kapcsolatban nem tudok még semmit. Nagyon szeretném, ha westernló lenne Belőle (két okból is). Az egyik, hogy nem kellene venni. Ugyanis két ló nekem untig elég (néha még mondanám, hogy sok is, de örülök, hogy így van). Másrészt, pedig véleményem szerint egy westernló sokkal-sokkal nyugodtabb, biztonságosabb (ajánlom ezt a cikket ebben a témában), ráadásul a terepezésre is kitűnően fel lesz készítve. Csak hát elég kevés hely van Magyarországon, ahol western stílusban lovagolnak be csikókat. Eddig két helyet néztem ki, bár minden ártól függ. Sajnos nincs közelebbi, az egyik Ballószögön van, a másik pedig Szentesen.