FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Hát itt is lennék…
2010. 10. 01. • ÉpítésLovardaPankaRemény
Olvasási idő: 2 perc

» A napokban egy csomó dolog összejött az állataimmal kapcsolatban. Sorolnám is (később részletezem): 1. folynak az előkészületek az istállóépítéshez. 2. Panka kitűnően teljesít 3. Remi (téli?)szőrt vált 4. A ganés kötőfék 5. Tegnap voltam a lovardában.
Már látom, egész hosszú lesz a mai blog.
1. Folynak az előkészületek az istállóépítéshez. Igen-igen, végre valahára felépítjük a lovaknak az istállót. Tudomásom szerint (mivel ma nem voltam kint) már ki vannak vágva a fák (sajnáltam nagyon a fakivágást), a gyökerek is ki vannak szedve, és az alap is ki van jelölve. Az ásást nem tudom, hogy elkezdték-e már. Úgy lesz, hogy … Áhh, inkább megcsinálom PFS-ben és később feltöltöm. Anyuval még nem dolgoztuk ki részletesen, de az nem valószínű, hogy tolóajtós lesz. Majd meglátjátok.
2. Panka kitűnően teljesít. Még mindig a játszótérnél gyakorlunk és azt csinálom, hogy a bemelegítő után (1-szer vagy 2-szer megcsinálja a begyakorolt pályát), össze-vissza mondom az akadályok parancsszavait és azokat úgy teszi meg. Mintha ráérezne erre az egészre, egyszer csak elkezdett tök gyorsan rohanni az akadályok között. Persze kapott egy óriási dicséretet. Meg az egész „óra” előtt néhányszor átugrattam vele a raklapot. Annyira bírom, hogy csak egy szó és ugrik.
3. Remi (téli?)szőrt vált. Hát nem tudom, hogy még egyszer vedlik és ezért lesz sötétebb, vagy csak a nyárit vedli le és sötétebb lesz a téli szőre. Mármint Reminek. Jelenleg majdnem olyan sötét mint Krist.
5. Tegnap voltam loviban. De csak fél órát lovagoltam, mert nem szóltam, hogy megyek. Bár nem is baj, mert ez az óra inkább a gyakorlásról szólt. 5-en voltunk, Berni, én meg három kezdő lány. Végig ügettünk, a Robi meg dirigálta a három lányt (le a sarkad, ne rángasd a szárat, húzd ki magad stb.).
4. A ganés kötőfék. Remi a hét első felének valamelyik napján (asszem hétfőn) valahogy leszedte magáról a kötőféket úgy, hogy sehol nem találtam, pedig alaposan végignéztem mindent. Mégis hol volt? A bokszban a gané közepén. Még jó, hogy Zoli kitrágyázott. Amíg nem volt meg, addig meg megkapta a kicsi, piros kötőfékjét.
Am ki vette észre, hogy az ötös után a négyes jön? Direkt volt.