FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Hatalmas blog
2010. 09. 25. • ÉpítésLovak
Olvasási idő: 2 perc

» Tegnapelőtt írtam, hogy megyek lovagolni. Így is volt, ám az egész alig valósult meg. Alapban szerintem csak negyed órát lovagoltam, mégis ki miatt? Hát persze, Remi. Eljátszotta a szokásos szerepét, Krist továbbra se bírt tovább menni. Anya meg nem engedi, hogy lovagolva vezessem Remit, mert szerinte életveszélyes, mert leránt. A múltkor sem rántott le. Istenem… Akkor kitaláltuk, hogy Remit bezárjuk a karámba. Szétnyihogták magukat.Krist szépen is ment egészen addig, amíg a tóra vezető útra rá nem fordultam. Onnan már egy tapodtat sem. Eléggé ki voltam akadva. Meg lovaglás előtt gyakoroltam Ladyvel az ugratást. Szépen megy már. A kishokedlit már átugorja, ami sztem van 50 cm. Nála nem igen szeretném magasabbra vinni. Aztán Pankával is megcsináltam a pályát. Ő is ügyes volt.
» Aztán tegnap is veszekedtem anyával Remivel kapcsolatban. Csak szerintem az a baj, hogy a betörést (belovaglás durvábban) párosítja ezzel az egésszel. De istenem, mekkora különbség van már egy két és fél éves ló és egy hét hónapos csikó között.? Végül kimentem a tó felé, mielőtt ráfordultam volna az útra Krist elkezdett hátrálni, mert nem volt mellette a csikó. Bementem, magamhoz vettem a pálcát, bent kettőt rácsíptem. Látszik rajta, hogy még nem igazán kapott. Kimentünk a tó felé, sikereresen elértünk az út feléig. Ott saját akaratomból visszafordultam, mert közel van a kövesút ráadásul kanyar is és nem akartam, hogy Remi kiszaladjon. Visszafelé csak úgy száguldottunk ügetésben. Alig bírtam visszafogni. Már szerintem nem sok van a vágtáig. Beértünk, de mivel még nem volt kedvem abbahagyni, kimentünk a legelőre. Most már pálcával jobban megy. Ügettem egy jó háromnegyed kört (egy fél hosszú oldalt, egy rövidet és egy teljes hosszút full ügetésben), negyed kör lépés, aztán majdnem egy teljes kör ügetés. Remi pedig vágtázott egy csomót az anyja és a karám között. Fú, nagyon gyors. Majd egyszer levideózom. Rendesen ki is izzadt a kicsike. Kristályon meg ott maradt a nyeregalátét nyoma. Szép kockás volt.
» A jövőben elkezdjük építeni az istállót. Nagyon jó lesz. A nyerges díszítése teljesen rám lesz bízva, lesz két boksz, meg a takarmányos és úgy alakítjuk ki az egészet, hogy ha szükséges, akkor csinálhassunk még egy bokszot. Alig várom. Anya a nyergest úgy tervezi, hogy legyen benne tusoló, meg be lehessen ülni, ezek számomra nem lényegesek. A díszítést elképzelésem szerint úgy fogom kezdeni, hogy kiteszek 500 posztert. Aztán jönnek az egyéb díszek. Attól függ, mekkora lesz a hely.