FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Mai lóhajtás is megvolt…
2011. 01. 29. • DorkaLovak
Olvasási idő: 2 perc

… tehát fagyoskodhattam.
Mai napom rendben telt, voltunk ugye a kínaiban, vettünk két klasz pulcsit, aztán elmentünk cukrászdába fagyit enni. Hiányzott már. Aztán mentünk ki.
Dorkáztam egy kicsit, aztán kutyatáppal a kezemben leültem és próbáltam Ül!-re tanítani őket. Bár nem vártam el sokat. Leginkább pitiztek, Dorkám végig ült, ő végig kapott. Aztán felraktam rá Panka sárga hámját. Mivel nagy volt, (még a legkisebb méreten is) ezért összébb húztam és megcsomóztam. Hamar megszokta. Aztán ráraktam a pórázt. Szegény egy picit megszeppent. De a végére, bár nem szabályosan, de úgy ahogy jött mellettem. Ennek azért örülök, hogy két és fél hónaposan már itt tarthatunk.
Bementem mosogatni, és egyszer mit látok a karámra néző ablakból? A két ló dübörög ki az udvarból. Na mondom, jajj. Aztán kesőbb hívtak, hogy segítsek behajtani. Ez is megtörtént. Csurom vizesen érkezett meg mind a kettő, szóval fogtam a kötőféket meg a vezetőszárat és elkezdtem Kristet járatni, hogy lehűljön. Ezzel el voltam fél óráig. Egy kicsivel szárazabb lett, de még nem annyira, így hagytam, had egyen.
Később elmondták, hogy Z. ment ki a lovakhoz, hogy behajtsa őket. Ők kimentek a külső kerítésen kívülre, a kövesútra (két autó megállt), onnan fordultak vissza, aztán el hátra a egészen a szomszédig, onnan vissza, de azért a tanyát mégegyszer megkerülték, hogy meglegyen. 🙂 Imádom őket, de egyben idegesít, mert ha nem állnak meg az autók… Igazából ez azért van, mert hamar engedjük ki őket és vacsi előtt elkezdenek unatkozni, és nekiindulnak bóklászni.