FőoldalRólunkFacebookInstagramBloglovin
EquestrianBlog
Paci futam
2012. 11. 11. • Lovak
Olvasási idő: 2 perc

Paci futam:
Résztvevő lovak száma: 5 ló
Helyszín: nálunk
Első három helyezett: Kristály, Remény, Móric
Utolsó két helyezett: a két shetlandi a szomszédból – akik még mindig nem értek be a célba.
Kb. így jellemezhetem az elmúlt 1 órát.

Ezt értem ki a facebookra, miután minden ló a helyére került.
Viccet félretéve. 9-kor jön be apu, hogy mit keres Móric a Kristályékkal egy karámban. Mellesleg két shetlandi a szomszédból kint legel a lucernáson. Anyuék már hivták a gazdájukat, de nem vette fel. Én rögtön szaladtam kifele, megnézni a shettiket. Egy pej volt és egy fekete-tarka. Vittem a bikakötelet, odamentem a pejhez, aki hagyta, hogy felrakjam a nyakára. Vezettem befelé. De jött apu, hogy ne befelé vezessem, hanem majd hazafelé. Elkezdtem arra vezetni, aztán mikor egyszer megállt legelni, én ráhasaltam. Fél perc múlva megelégelte, hogy rajta vagyok, kirúgott, kicsit meg is ütötte a kezemet, én meg ettől elengedtem a szárat, ő meg elszaladt. Jó akkor fogjuk meg, hogy levegyem a szárat, utána pedig megvárjuk míg megjön a gazdájuk.
Már jöttünk befelé, amikor Móric megcélozta rúgásával Remit, de mivel Kristály folyton védi, ezért őt találta el. Oké, akkor nem várunk esti vacsoráig (vagy legalább is a lovaglásig), visszaköltöztetjük Móricot a helyére. Először Mócit próbáltam megfogni, de ő meg rámrúgott, és ha nem ugrok két lépéssel arrébb, akkor bizony fejbe is talált volna. Végül bikakötéllel megfogtam Kristályt, és úgy gondoltuk, hogy majd Remi megy utána és Móricot majd átvezetjük. Hát ők nem így gondolták. Mindhárman átzúztak a kapun, Kristályt gyorsan visszavezettem, és elengedtem benn a karámban. Addig a másik kettő full vágtába megkerülték a fóliasátrakat. Remit próbáltam megfogni, először simán, utána egy kis zabbal, de nem kellett, mert bement magától.
Móriccal kergetőztem egy kicsit, közben apu kinyitotta az ő karámját. Nem jártam sikerrel, hanem jött a két kicsi shetti. Móric udvarolt a pejnek, de pej vagy nem találta Mócit elbűvölőnek, vagy harcolni akart herélt létére (is), így full vágtában megkergette Mócit. Móric meg szaladt előle. Vicces látvány volt. Végül bemenekül a karámjába a shettik elől, mi meg gyorsan rázártuk a karám ajtót. Még megkergettem ostorral a két kicsit, és bejöttem.
Az még rejtély, hogy Móric hogy ment át Remiék karámjába.