EquestrianBlog
Póni süti
2011. december 24., szombat
Olvasási idő: < 1 perc

Mivel a lovaknak nincs szükségük semmire, így azt találtam ki – hogyha már benne vagyok a sütésben -, hát sütök nekik is. A PonyClubos alkotókönyvet követtem, bár annak a leírása kicsit aránytalan. Leírom, én mit csináltam.
Hozzávalók:
– 2 csésze víz
– 2 répa
– 5 csésze fehér liszt
– 2 cs. vaníliás cukor
– 3 csésze zab(pehely)liszt
Elkészítés:
A répát lereszeltem, hozzáöntöttem a vizet, majd a lisztet, a cukrot elkezdtem kanállal keverni. Majd miután meglett a ragacsos massza, hozzáöntöttem a zablisztet és összegyúrtam. Ezután kinyújtottam 1 ujjnyi vastagra. Én előkerestem a legkisebb pogácsaszaggatót és azzal szagattam ki, de persze bármilyennel lehet. Vajjal kikent tepsibe beletettem a a formákat, majdnem egymás mellé, mert nem dagad (így elég sűrűre lehet tenni). 20-25 percig sütöttem takarék fokozaton (nekünk gázsütőnk van), de addig ajánlatos sütni, míg az alja egy kicsit meg nem barnul. Nekem ezzel a mennyiséggel két és fél (a képen látható) tepsi mennyiségű jött ki.

Képekben:

A tésztaSzaggatásFormák a tepsibe kerülnekSütés előtt.KisütveTálkában