FőoldalRólunkFacebookInstagramBloglovin
EquestrianBlog
Rólunk

EquestrianBlog

Írások a hobbimról: két lóról, lovaglásról, két kutyáról, csomó macskáról és egyebekről.

Remény nálunk született 2010-ben. Eleinte sokat kellett küzdenünk egymással, de 8 éves korára nagyjából benőtt a feje lágya, azóta imádok rajta lovagolni. Sokat tanulunk egymástól és egymásról, feszegetjük egymás határait.

Lujzi egy 2020 elején született haflingi csikó, akit pont Mikulás napján hoztunk haza. Nagyon tanulékony, nagyon jófej ámbár nagyon makacs lovacska, akivel újravesszük a lónevelés fejezeteit.

Beni nálunk született, vizsla-keverék lévén igazi vadászkutya. Imád velünk jönni, mikor valamelyik lóval kimegyek terepre. Mindenkitől simogatást kunyerál, a gyerekek kedvence.

Tarzan egy golden retriever, családunk négylábú bohóca. Mindenhol ott van, mindenben “segít”: ha kell, kertészkedik, vezeti a lovat, pakol. Jelenleg vadászkutyának képezzük, de majd kiderül, hogy ő is szeretne-e az lenni.

Macskaállományunk létszáma és tagjai sajnos mindig változik, ennek oka a balesetek, elkóborlások és a nagyobb ragadozók általi áldozattá válás, de mindent megteszünk azért, hogy minél hosszabb időt velünk töltsenek.

A halál nem más, mint álom

Pankát úgy kaptam, mikor tizenkét éves voltam. Ő volt az első kutyám, vele tanultam meg, hogy egy állat jó barát is lehet, hiszen előtte alig volt kapcsolatom állatokkal. Ő mutatta meg nekem a kutyatanítás örömeit és nehézségeit. Ragaszkodó, pontos és hű társ. Vele agilityztem, bármire mutattam, felugrott rá vagy átugrott rajta. De sok vezényszót is ismert. Sok ismerősünket, ha nem az agilityvel, akkor télen a szánkózással nyűgöztünk le (amíg elbírt). Remek első-kutyát ismertem meg személyében. 2006-2014

Lady egy különleges színfoltja, mint ahogy a neve is sugallja: királynője volt a tanyának. Természete miatt inkább hátrébb húzódott a tanya életében, de egy lelkes, jószívű kutyus gazdija voltam 11 éven át. 2008-2019

Kristályt 13 évesen cseréltem. Fiatalkorában ügetőversenyeken vett részt Svédországban, aztán importálták, itthon pedig tenyész- és hobbilóként tartották, míg hozzám nem került. 2007-ben találkoztunk először és nagyon sok élményt éltünk meg együtt. Azt hiszem, nagyon nagy szerencsém volt vele, hogy ő volt az első lovam. 1993-2020