FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Szüreti felvonulás 2015
2015. 09. 12. • EseményFotóblog
Olvasási idő: 2 perc

Ki gondolta volna tavaly ilyenkor, hogy nem fogunk felvonulni. Én se. És ezzel kb. le is lőttem a poént. Történt ugyanis, hogy tavasz végén egy igen komoly betegség ütötte fel a fejét az országban, mégpedig a fertőző kevésvérűség (FKV). Innentől kezdve nem lehetett a vásár területére lovakat bevinni, illetve rendezvényeken, versenyeken is csak akkor lehetett részt venni, ha a papírokat hatósági állatorvos ellenőrizte. És persze akkor, ha a vérvétel eredménye negatív volt a betegségre nézve. Különben altatás, ha tényleg beteg a ló. Komoly dolog.

Ezen oknál fogva maradt el a Szent Iván esti felvonulás a lovasok számára, ugyanis nem találtak megfelelő állatorvost, aki ellenőrizni tudta volna a papírokat. Mi amúgy se tudtunk volna menni .

Visszakanyarodva a szüretire, sokáig kérdés volt, hogy majd a lovasok is felvonulnak-e. Konkrétan kb. a rendezvény előtt egy héttel kaptam az infót, hogy a többiek felvonulnak. Sőt Pista bácsival is beszéltem, ő azt mondta mindenképp felvonulnak, menjek én is nyugodtan , majd ő elintézi.

Egy ideig gondolkodtam, hogy megyünk, de aztán rájöttem, hogy egy rendezvény miatt nem fogom kockáztatni Remi egészségét (vele mentem volna), nem éri meg.

Eljött a szombat. Kicsit szomorú voltam, hogy kimaradok a buliból.

A felvonulás útvonala majdnem az volt, mint a tavaly előtti, csak rövidebb. Ugyanis a kispiacról indult a menet, nem a vasútállomástól. Már indulás előtt ott voltam a lovasok között, beszélgettem velük. Majd egy rendező mondta, hogy indulás. Először a Bandériumosok indultak, utánuk a kocsisok, végül a hátasok. Miután az utolsó lovas is elindult, én végig a lovas menet mellett szaladtam a járdán. A Kossuth utca végén fel-le vágtáztak, csattogtatták az ostort, szórakoztatták a csekély számú népet. Mikor utolérték a lovasokat a többi felvonulók, továbbhaladtak. Innentől viszont már nem követtem őket.

A korlátozás miatt sajnos a lovas csapat talán a harmada vett részt idén a felvonuláson, ami érthető is, hiszen első a lovunk egészsége. A szervezés – kívülállóként – viszonylag jó volt, bár sajnáltam, hogy nem a teljes útvonalon volt a felvonulás.