FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
TegnapTeddy
2011. 04. 15. • ÉpítésKutyákLovardaRemény
Olvasási idő: 3 perc

Először gyorsan az otthoniakról: Remit ugye megkörmöltük. Elmesélés szerint nagyon rossz kislány volt, kicsit helyre kellett rakni. A kovács szerint valszeg kerek szerszámtartótól félt, de majd idővel talán megszokja. Megkérdeztük a leválasztásról a kovácsot: drasztikusan. Vagyis hirtelen. Aztán egy ismerősünk egy "nagy lovas" mondta, hogy ő átrakná a másik karámba (a marhák volt karámjába), a karámra villanypásztort és meg is van oldva. Ő így csinálta. Azt mondta, egyszer megütötte egy picit a csikót az áram, többet nem ment a kerítés mellé. Lehet hogy nálunk is ez lesz. Vagy. Felajánlotta, hogy (talán) elvisszük hozzájuk Remit. Anyjától is elszakad és más lovak társaságában lesz.

Hát én nem is tudom. Először inkább a másik karám. Mert így a lehető legtöbbet tudok vele foglalkozni. És erre valószínűleg már húsvét előtt sor kerül, hiszen már minden megvan.

A kutyáknál nem találtam semmi újat, elvannak.

Az istálló pedig épül-szépül tovább. Vagyis most a vakolás van folyamatban, és majd húsvét után valamikor folytatjuk.

 

A lovaglás jó volt egy darabig… Háromnegyed háromkor ott voltam, Szilvire egy kicsit várni kellett. Addig elkezdtük a lovakat ápolni. Ápoljuk-ápoljuk Márkóval, erre megjelenik a Fanni.

Mindegy. Megjelent, Szilvi mondta, hogy fogja meg Teddyt. Elkezdett esni az eső, átmentünk a fedelesbe. Én Teddyre ültem, Fanni a Rozira futóval. Kicsit ügettünk nagykörön, csak Teddyt zavarta a hangzavar, amit az eső okozott, egyszer meg is ugrott, mire Szilvi megdicsért (nem mondom, hogy duzzadt a mellkasom), hogy kiültem. Aztán mondta, hogy lefutózza, hogy egyrészt szokja az eső hangját, másrészt mert tele volt. Visszaültem, lépés, ügetés, vágta, majd az utolsó negyed órában elengedett minket a futóról és feladatokat csináltunk (kígyóvonal, átlóváltás, nagykör), Fannit leszidta, mert nem tudta Rozit normálisan vezetni. Majd leléptettük a lovakat, én arra mentem, amerre Teddy akart (egy ideig), ő pedig teljes lovardában. Visszavezettük a lovakat, Szilvi ránk bízta a lenyergelést. Miután ezzel kész voltunk, Fanni elkezdte, hogy ápoljuk le a lovakat, mert megérdemlik a kényeztetést. Nos ebből az lett, hogy ő totál összecsapta Rozi ápolását, én meg normálisan megcsináltam Teddyt.