FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Blog özön
2013. 01. 15. • MásMóric
Olvasási idő: < 1 perc

Kéne mostanában egy ilyen is, mert hihetetlenül elmaradtam. És még a régieket sem pótoltam még be rendesen. Például Móricról még egy szót sem írtam, csak megadtam a címet, meg annyit írtam alá, hogy hamarosan… Ennek kb. egy hónapja. Bár vele amúgy "megszűnt" a kapcsolatom, arra várunk, hogy jobb idő legyen, és hogy Olivér eljöjjön érte (ha szólunk neki). Mindegy, az elkövetkező időszakban nekiállok és nemcsak bejegyzéseket fogok pótolni, hanem nekiállok és a lelkiismeret furdalásomnak engedve megcsinálom az egész oldalt (persze az idő függvényében, csak hát gép előtt nem csak a blogot nézek, hanem többek között zenét is hallgatok) – lesz új design (készülőben), meg megcsinálgatom a tartalom részt is.

Elmaradások
2012. 10. 05. • MásMóric
Olvasási idő: < 1 perc

Huu, nagyon elmaradtam az írásokkal. Igazából nem volt hozzá kedvem, de lassan össze kell szedni az emlékeket és elkezdeni írni. Mert elfelejtődik. Röviden annyi, hogy befejeződött a lókeresés, nálunk van Móric, egy ideig. Voltam versenyen, méghozzá Kristályon (is). Illetve lehet, hogy lovarda váltás következik majd be. Az eseményeket az adott napra írom, így majd vissza kell keresni.

Helyzet
2012. 09. 03. • KristályMásPankaRemény
Olvasási idő: < 1 perc

Nem írtam sokáig, mert van egy dolog, ami miatt nem akarok írni, majd később leírom az egészet egybe, mert nem akarok minden egyes rezdülésről egy újabb posztot. Majd ha meglesz az eredmény.
Ezen kívül történt pár apróság.
Panka megellett, tizenegy kicsi lett, fekete, zsemle, és két kapucsínó. Sajnos már nem élnek.
Illetve huszonötödikén levágtam a lovak sörényét olyan tizenöt-húsz centisre. Egyrészt már megnőtt, másrészt Kristnek már kezdett filcesedni. Így, rövidebb sörénnyel fiatalabban néznek ki.

Vége
2012. 05. 22. • Más
Olvasási idő: 2 perc

A múlt héten tudatlanul, de végig ott motoszkált a fejemben a lovasweb ügye, vasárnapra pedig már odáig jutottam, hogy nem fog hiányozni. Vagyis, persze, hogy fog hiányozni, de ez ennél összetettebb érzés. Úgy éreztem, és még mindig úgy érzem, hogy el tudom engedni. Szép volt ez a hat év, az oldal segítségével hihetetlenül sokat tanultam a lovakról, és két évvel a nyitás után a megszerzett elméleti tudást átültethettem a gyakorlatba, hiszen megkaptam Kristályt. A cikkírás és a látogatók iránti megfelelés lendülete hónapok múlásával egyre lankadt, viszont a blogolás iránt egyre nagyobb kedvet éreztem, ami még a mai napig tart. A zárással egy szép korszak zárult le, rengeteg új információval és még több tapasztalattal, mind a honlapszerkesztés, mind a design készítés terén, hiszen, ha nincs a csikesz, mindezt nem tudnám. Az utóbbi időben a blogolás értékét kezdtem megtapasztalni, azt az örömöt, hogy a két évvel ezelőtti történteket el tudtam olvasni, és ezzel együtt nosztalgiázni. Anyu azt mondta, miért nem írom inkább naplóba. A válasz a lassúság volt. Nem szeretek naplót vezetni, blogot annál inkább, mert az számomra sokkal gyorsabb és olvashatóbb az évek múltán is (egy picit csúnyán írok). A csikesz összes cikkét lementettem egy xml fájlba, így ha azt megtartom, akkor csak feltöltöm egy wordpressre és mindent újra helyre lehet állítani. Egy szóval köszönöm ezt a hat évet.
Csikesz • LovasWeb ~ 2006-2012

Lady, Sims, Új menü
2011. 11. 09. • LadyMás
Olvasási idő: 2 perc
Kiállításon

Ne gondoljatok semmi komolyra, csupán suli szintű. Nos, két hete, London előtt voltam Ladyvel a suli által megrendezett kisállat kiállításon. (Előtte pedig kozminál (kozmetikus) járt.) Végig nagyon fegyelmezetten viselkedett, ahogy elvártam, sőt jobban is. Tudnék mesélni pár példátlan ebecskéről (egy bulldog mindenkit meg akart harapni, egy boxer pedig szimplán neveletlen volt). Sokan voltak, de nem csak kutyával: volt galamb, tyúk, höri, teknős, sőt valami hüllő is. Hivatalos zsűrik pontozták a kisállatokat, sőt a gazdi és a kisállat kapcsolatát is.
Végül elérkezett az eredményhirdetés: 5., 4., 3., 2.: nano (persze a teljes nevemen szólítottak) és Lady. Nagyon örültem. A Ladyvel való kapcsolatommal lettünk 2-ak. Az első pedig az a hüllő féle lett. Szóval kutyák között első. Nagyon örültem. Sok mindent hoztunk haza: fogtisztítót, kettőt is, meg kutyaropit, meg nekem csokit, meg persze az oklevelet. Utána volt még egy előadás egy szomszéd városból jövő kutyaiskolától.
Örülök, hogy Ladyvel mentem, sokan dícsérték nyugodtságát (pláne a boxerhez és egy-két spánielhez képest), és sokan megsímogatták.

 

Lovak a Simsben
Az Oxford streeten véletlenül betévedtem egy számítógépes, xboxos játékos boltba, ahol megtaláltam a sims 3-at és társait. A többi simset nézegetve rátaláltam a Sims3 – Házikedvencekre, ahol kutyák és macskák mellett immár lovak is szerepelnek a játékban. 🙂 Nagyon megörültem. Itthon pedig megnéztem a magyar sims3 honlapján, hogy meg van-e, és megvan. (link) Egy biztos: meg fogom szerezni! Esetleg akinek megvan, az legyen szíves mondjon véleményt a hozzászólásban (grafika, lovak stb)
Vidámság van
2011. 01. 19. • BeniDorkaMásPanka
Olvasási idő: < 1 perc

Miért is? Mert a tanyára bekötötték a netet. Igaz, hogy korlátozott, és igaz, hogy csak havi 2 GB, de van net. Ami a vod. szerint másfél óra netezésre elég naponta. Úgyhogy csak annyit, vagy kevesebbet leszek ott, és akkor msn-en sem lehetek. Szóval nem is leszek. Majd itthon. Nembaj, addig tudok a háttérben dolgozni, csinosítgatni. És akkor azzal a résszel is fogok haladni valamennyire. Lehet, majd azt csinálom hétvégégén, ha kicipelem a párkilós könyvekkel teli táskámat, hogy megírom a cikk(ek)et, aztán csak akkor kapcsolódok netre. Addig sem vonja el semmi a figyelmemet. Szóval most úgy eléggé boldog vagyok.
Am mai sztori:
Kérdezem Zolitól, hogy hol vannak a kicsik. A következő pillanatban pedig a két bála közül rohannak nagyban felém.
Meg a másik, hogy Pank szoptatta kicsiket, és Dorka ahelyett, hogy cumizott volna, hozzámbújt. Kezd kialakulni a kapcsolat közöttünk. És már úgy-ahogy hallgat a Gyere! kérésre. De ez csak 25%. Bár még egy hónap bőven ráférne őkelmére. És annyira szép (számomra), olyan finom tapintású bundája van, hogy az valami. Bár néha összekeverem a kisfiúval, de csak amíg meg nem látom Dorkát. Am a fiúnak van a legdurvább kölyökszőre.