FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Feltáplálás
2015. 10. 14. • Lady
Olvasási idő: < 1 perc

Ideje volt már Lady-t elvinni kozmetikus ismerősünkhöz, ugyanis már nagyon csúnyán nézett ki a bundája. Ma délelőtt el is vittük őt hozzá. Mikor délután visszamentünk érte, Lady feleakkora volt, mint kozmetikázás előtt. És így bizony meg is látszott rajta, hogy szegényke eléggé alul van táplálva. Pedig mindig előttük van az étel, minden reggel kap a két kutya. Sőt újabban inkább csak főtt ételt / maradékot kapnak, mert unják a tápot. Mondjuk ebben főként Beni lehet a ludas, ugyanis ő az alfa kettejük között és hát Ladynek sokszor már csak a kevésbé tápláló falatok maradnak. És hát ezért sovány annyira Lady.

Hogy tegyünk ellene, arra az elhatározásra jutottunk, hogy ő kap külön kutyakonzervet a kennelbe bezárva, így Beni nem tudja előle elenni.

11.18: annyira még nem látszik rajta, hogy hízna, de kitartóak vagyunk. Viszont pár napja otthagyta a konzervet, nem ette meg. Pedig sokáig (fél-háromnegyed óráig is) bent szokott lenni a kennelben. Ezért pár napig szüneteltettük a dolgot. Ma újra kapott, és meg is ette.

Lady, Sims, Új menü
2011. 11. 09. • LadyMás
Olvasási idő: 2 perc
Kiállításon

Ne gondoljatok semmi komolyra, csupán suli szintű. Nos, két hete, London előtt voltam Ladyvel a suli által megrendezett kisállat kiállításon. (Előtte pedig kozminál (kozmetikus) járt.) Végig nagyon fegyelmezetten viselkedett, ahogy elvártam, sőt jobban is. Tudnék mesélni pár példátlan ebecskéről (egy bulldog mindenkit meg akart harapni, egy boxer pedig szimplán neveletlen volt). Sokan voltak, de nem csak kutyával: volt galamb, tyúk, höri, teknős, sőt valami hüllő is. Hivatalos zsűrik pontozták a kisállatokat, sőt a gazdi és a kisállat kapcsolatát is.
Végül elérkezett az eredményhirdetés: 5., 4., 3., 2.: nano (persze a teljes nevemen szólítottak) és Lady. Nagyon örültem. A Ladyvel való kapcsolatommal lettünk 2-ak. Az első pedig az a hüllő féle lett. Szóval kutyák között első. Nagyon örültem. Sok mindent hoztunk haza: fogtisztítót, kettőt is, meg kutyaropit, meg nekem csokit, meg persze az oklevelet. Utána volt még egy előadás egy szomszéd városból jövő kutyaiskolától.
Örülök, hogy Ladyvel mentem, sokan dícsérték nyugodtságát (pláne a boxerhez és egy-két spánielhez képest), és sokan megsímogatták.

 

Lovak a Simsben
Az Oxford streeten véletlenül betévedtem egy számítógépes, xboxos játékos boltba, ahol megtaláltam a sims 3-at és társait. A többi simset nézegetve rátaláltam a Sims3 – Házikedvencekre, ahol kutyák és macskák mellett immár lovak is szerepelnek a játékban. 🙂 Nagyon megörültem. Itthon pedig megnéztem a magyar sims3 honlapján, hogy meg van-e, és megvan. (link) Egy biztos: meg fogom szerezni! Esetleg akinek megvan, az legyen szíves mondjon véleményt a hozzászólásban (grafika, lovak stb)
Blog
2010. 09. 21. • KristályLadyPankaRemény
Olvasási idő: 2 perc

» Próbálok visszaemlékezni, mi volt az utóbbi négy napban. Szombaton Kristen lovagoltam, de már nem tudom, hogy merre. Vasárnap pihi volt, Pankával gyakoroltam. Ügyesen ment neki, a játszótéren gyakoroltunk. Tegnap lovagoltam is és Pankáékkal is gyakoroltam. Úgy kezdődött, hogy Lady-t kifésültem, mert végre-valahára nem volt eső és meg is száradt. Nagyon szép lett utána. Egy-két bogáncsot kiszedtem belőle.
Utána elmentem lovagolni. Kimentünk a bekötőhöz, de Remi a szokás szerint meggondolta magát és begaloppozott. Oké, bementem és rákapcsoltam a futószárat. Bal kezembe a feltekert szár és a kantárszár, jobb kezembe pedig fogtam a Remihez vezető szárat. (nemtudom, értitek-e.) Először Krist nem értette, hogy mi van, mert Remi állandóan húzott, de megértette, hogy muszály velünk jönnie. Kimentünk a bekötőhöz. Utána visszamentünk a bejárathoz, de nem mentünk be, hanem elindultunk a tó felé. Mivel ez a szakasz füves és Remi mindig szokott vágtázni, ezért hol lehajolt a kis csibész, hol bevágtázott. De én fogtam és végül tök normálisan ment. Kristály meg mindig vissza akart fordulni. Végül visszafordultunk, kb. az út negyedénél, Remit elengedtem, mert úgyse tudtam volna tartani és full ügetésbe zúztunk vissza. Jó volt. Bent pedig az udvaron (ami füves) lenyergeltem és levettem Kristály kantáráról a zablát, hogy tudjon legelni. Kb. 20 perc múlva bevittem őket a karámba.
Egy kis pihenés az én számomra is és elmentünk a játszótérre gyakorolni. Pankával gyakoroltam az ott használatos szavakat, majd a váron ott marasztaltam és Ladyvel, persze pórázon elkezdtem a hintákat ugratni, hogy szokja. A végén pedig maradot gyakoroltunk és elengedtem őket.