FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Zsongi megkapta a koronáját
2023. 11. 09. • Zsonglőr
Olvasási idő: 5 perc

Amikor megszületett Zsongi, másnap Csilla javaslatára felmentem az MSLT honlapjára és regisztrációt követően elkezdtem kitölteni a csikóbejelentőt, azonban a képeknél megtorpantam, ugyanis mind a négy oldaláról kellett (volna) képet feltölteni a csikóról. Annyiban maradt is a történet egy időre, aztán szeptemberben újraélesztettem a témát, újra felmentem a bejelentő oldalra és rájöttem, hogy a képek nem kötelezőek a bejelentő kitöltéséhez, így aztán leadtam azt, majd kifizettem a költséget.

Ám mielőtt leadtam volna a bejelentőt, felhívtam a tenyésztésvezetőt, ugyanis a kitöltés közben felmerült egy-két kérdésem. Közben megbeszéltük, hogy két hetente szokott a városba jönni, de mivel a következő felmerülő alkalommal dolga van, így abban maradtunk, hogy szeptember végén felhív és egyeztetünk egy időpontot.

Elmúlt a megbeszélt időpont, én pedig október közepén felhívtam őt, hogy mi a helyzet. Két héttel későbbre, október utolsó péntekére beszéltük meg, hogy eljön hozzánk, azonban én péntek előtt, csütörtökön lemondtam az időpontot, mert egyrészt a másnapi Párizsba való utazásomra való készülés miatt kényelmetlen lett volna az időpont, illetve az előrejelzés esőt mondott másnapra. Ezért hát tolódott az alkalom két héttel.

Tegnap szólt a vezető, hogy péntek helyett, amennyiben alkalmas, inkább csütörtökön, vagyis ma jönne, délben van egy egy órás dolga a városban, ezért egy körül érne hozzánk, de majd szól. Ennek azért nem annyira örültem, mert holnapra is esőt mondott. Utólag jöttem rá, hogy mai 13 óra is problémás lehet, hiszen kb. 2-re szoktam hazaérni a F. sulis oktatásból, de végül nem hívtam vissza a vezetőt, úgy voltam vele, majd megoldódik.

Olvass tovább!
’10 BK 135
2011. 06. 15. • Remény

Olvasási idő: 3 perc

Ma fontos dolog történt Remi életében: megbélyegezték. De ennek megvan a maga története.

Apu hívott, hogy jön Remi apjának tulajdonosa (továbbiakban Matyi) értem (mivel itthon voltam és nem a tanyán) és visz ki, mert jön a bélyegzős pasi (pasi? inkább bácsi). Jó oké, kimegyünk, bemutatkozok, hogy én vagyok Remi tulajdonosa stb. A férfi megnézte a fedeztetési lapot, ami így volt kitöltve:

– név: Kristály (helyette Gipsys Sweet L.)

– neme: kanca

– színe: fekete (helyette sötétpej)

stb.

Szóval anyum rosszul diktálta be. Megkérdezte, hogy akkor most Kristály svéd ügető. Mondtam neki, hogy nem, hanem Svédországból behozott amerikai ügető és felhívtam a hibákra a férfi figyelmét. De akkor van-e honosítási lapom meg útlevelem. Mondtam neki, hogy nincs, hanem a régi tulajdonosánál van (még).

Olvass tovább!