FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Beszerzések
2023. 08. 27. • Más
Olvasási idő: 5 perc

Az elmúlt fél évben sem bírtam magammal, az utóbbi hónapokban is a kosaramba került néhány felszerelés.

A horze-től két rendelésem volt. Az első alkalommal februárban rendeltem, akkor eredetileg csak sarkantyút akartam venni, mert Boninak kikopott a szőre és kisebesedett az oldala a sarkantyú helyén, és mivel nem az én lovam, ezért nyilván vigyázni akartam rá, ezért döntöttem egy tompább sarkantyú megvétele mellett. Azonban pont abban az időben volt akcióban az előzőleg vett Eskadron Heritage lábszárvédő, így a kosárba került ez is, méghozzá Reminek a hátsó lábaira, így L-es méretben, kék színben. Utólag sajnálom, hogy Lujzi hátsó lábaira nem vettem meg az M-es bézs színűt, mert már alig találni, így Remi első lábaira valót használom a hafira. De hamarosan, még mielőtt teljesen kivonnák a forgalomból, remélem be tudom szerezni.

A második alkalommal júniusban rendeltem a bolttól a nyári akciók keretében, így hozták meg nem sokkal később két leakciózott nyeregalátét, mindkettő Póni méretben, ami már éppen határeset a méretet tekintve, de még használható, még a 17,5”-ös nyereg alatt is. Az egyik nyeregali a Horze Kaitlin univ., After dark brown színben, a másik pedig a Horze Coventry univ., korall színben. Mindkettő tetszik, a Coventry nem annyira élénk színű, mint a képen, de ettől függetlenül is jó színe van. Az előbbit már használtam, speckó belseje van, ami tök jó, míg a korall színűt még nem, még a címke is rajta van, egyelőre későbbre tartogatom.

Államvizsga napján ugye bementünk jutalomból az Imagine Lovasboltba, ahonnan hosszú válogatás után végül egy LeMieux Carbon Mesh CC (mulberry) nyeregalival és egy Eskadron Air Mesh hevederrel (120 cm) távoztam a boltból. A nyeregalit egyszerűen imádom, pláne most a nyári napokon, ugyanis nem izzad be alatta egyik lovam se, mint korábban másik nyeregali alatt (főleg a horpasz környékén volt eddig izzadtsághab), illetve a nyereg alatt sem csatak víz. A hevederrel csupán annyi problémám van, hogy egyik oldalon sem gurtnis (gumis), így nehezebb meghúzni, ezért Lujzin nem nagyon tudom használni, viszont Reményen igen, nála viszont nagyon bevált. Szerintem majd ha megjön Lujzinak a gél nyeregemelő, akkor majd kipróbálom nála is.

Olvass tovább!
Záróvizsga
2023. 06. 22. • Egyetem
Olvasási idő: 7 perc

Előzmények

Elérkeztünk a suli utolsó megmérettetésére. Megmondom őszintén, nem izgultam nagyon a korábbi államvizsgákkal ellentétben.

A felkészülést az ugró vizsga után kezdtem el, mégpedig úgy, hogy a tételeket magam gyűjtöttem össze az előző évfolyamok tételeiből. Összesen 26 tételünk volt, tételenként 3 kérdést tartalmazott. A kidolgozás során végül egy tétel legalább 2-3 oldal lett, de volt 5-6 oldalas is, így összesen 190 oldal lett összesen az összes tétel. A vizsga napjáig végül legalább kétszer minden tételt át tudtam nézni, mondjuk elég sok időt is töltöttem vele.

A beosztást úgy oldották meg, hogy a csapatot két egymás utáni napra osztották szét, én végül a második csoportba kerültem, méghozzá 21-re, az első csoportot pedig az előző napra osztották be.

Ezen felül már egy hónapja, de főleg az ugró vizsga után elkezdtük szervezni a bankettünket, amit szintén tegnapra szerveztünk meg. Végül a Simonpusztán lévő Bivaly Csárda mellett döntöttünk helyszínként, hiszen az elmúlt két évet szinte itt töltöttük, továbbá kéznél volt a szállás és a rendezvényhelyszín is.

Kedden egész nap pörgött az csoport chat, mivel aznap vizsgázott a csoport első fele és nyilván kíváncsiak voltunk, kinek hogyan sikerül a vizsga. Végül délután négy körül indultam el Érd felé kocsival. Az úton nem volt semmi, csak Érden álltam meg a Burger Kingben, hogy hozzak magamnak vacsit.

Olvass tovább!