FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Zsófis lovaglások
2011. 07. 16. • KristályLovarda
Olvasási idő: 3 perc

No, ugye kedden délután megjött Zsófi, aznap nem is lovagolt Kristályon, hanem szerdán délután elkísértük a lovasokat, de arról már írtam, így azt bemásolom ide:

A strandról visszaérve összepakoltak a lovasok, majd elkezdtek felnyergelni. mi is felnyergeltük Kristályt, majd lefutóztam, mert láttam rajta, hogy tele van. Majd mi is fölszálltunk: a nyeregbe én, mögém pedig Zsófi. Elindultunk, kicsit eligazítottam őket, majd a Robiék előtt elköszöntünk egymástól, mi pedig visszafordultunk. Krist tök normális volt. Visszafelé félúton Zsófi leszállt, mert fájt a feneke, egy kicsit gyalogolt, majd felült a lóra, én pedig leszálltam, a háromnegyed résznél pedig én ültem a nyereg mögé. Az elején még kényelmes volt, utána már nyomott a háta. A bekötőnél már egyedül ment be, lenyergeltünk, Krist pedig legelt.

Olvass tovább!

Verseny, ugratás, új ló és még sok más
2011. 06. 04. • LovardaVerseny
Olvasási idő: 5 perc

Huhh, már több, mint egy hete nem blogoltam, de ennek is megvan a maga oka: egyszerűen nincs időm, még a saját állataimra sem. (zárójelben: az osztkir. nagyon klassz volt, nyáron kötelező visszamenni a Balcsira)

Péntek, szombat, vasárnap (május 27-29)

Nem lovagoltam a hétvégén az osztálykirándulás miatt.

Hétfő

Dallamon lovagoltam, készültünk a versenyre. Az óra elején bemelegítés, majd szétszéledtünk és előbb lépés-ügetésben megcsináltuk a feladatot, majd akik vágtázhattak, azok úgy is megcsinálták. Óra után megkérdeztem Robit, hogy ugrathatok-e alkalomadtán. Mondta, hogy még a héten, így szerda 6 órát beszéltünk meg (az ugratósok órája).

Kedden nem voltam.

Szerda

6-ra mentem, a Táltosra ültettek. Elején bemelegítettünk, majd csinálhattuk a pályát. Megkérdeztem Robit, hogy vágtázhatok-e. Mondta, hogy igen. Beugrattam, erre meg leordítja a fejem, hogy ne vágtázzá’ má’!. Ilyet. Ráadás Táltos kezes ló, csak vágtából visszafogni nehéz. Aztán a Zolit (Chantall), engem, meg a Györgyit (Sári) odahívott magaköré, nekem megmutatta, mit kell tennem és megbeszéltük, mit kell csinálni. Robi kirakott egy x-et, azt ugrottuk 3×. Elsőnek zöttyentem, másodjára nagyobbat, a harmadik pedig hellyel-közzel jó volt. Mondta Robi: itt abba is hagyjuk, léphetek. A többiek addig oxert ugrattak.

Olvass tovább!