FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Megérett a gyümölcs
2023. 06. 10. • Egyetem
Olvasási idő: 10 perc

06.08. – Csütörtök – Pe-Pszi szigorlat

Eredetileg a Lovasturizmus vizsgát és a Pe-Pszi szigorlatot múlt pénteken, az elsőre meghirdetett alkalommal akartam letudni egyben, de végül a két vizsga tananyagát látva inkább úgy döntöttem, hogy a Lovasturizmust múlt héten, a Pe-Psziből pedig csütörtökön vizsgázok.

Reggel a már megszokott időpontban indultam el a csatlakozó állomásról Budapest felé, hogy nekivágjak a hétvégének.

Mivel késett a vonat, ezért sietnem kellett az egyetemre, de nyilván a tömegközlekedést nem lehet felgyorsítani, ezért késtem a rettegett pedagógia-pszichológia szigorlat kezdéséről. Kati már keresett is, hogy merre vagyok. Végül fél 9 helyett 9 körül érkeztem be a terembe minden málhámmal, ugyanis nem csak péntekre készültem, hanem a hétvégére is, ugyanis Debrecenbe is mentünk.

Miután lepakoltam a cuccomat a terembe, a vizsgáztató tanárok, Boda-Újlaky Judit és Horányi Zsolt odahívtak magukhoz, ahol tételt húztam. A kihúzott tétel nem volt sem a legjobb, sem vészes, de mindnyájan kaptunk 10 perc „felkészülési” időt, vagyis tudtunk magunkon segíteni. A vizsga jól sikerült végül, 5-öst kaptam.

Előzetes megbeszélés szerint egy körül elindultunk Lillával Debrecen felé. A közel három órás út gyorsan és izgalmasan telt, ugyanis az út nem egy szakaszán úgy leszakadt az ég, hogy az ablaktörlő nem bírt vele, nem láttunk semmit. Egy megállót ejtettünk meg odafelé egy benzinkúton, hogy bekapjunk valamit, ugyanis nem is ebédeltünk semmit. Debrecenben Lilla volt olyan kedves és az Auguszta Diákszállóig vitt, ahova végül 4 körül érkeztünk meg. A recepción átvettem a kulcsomat, aztán Lillával felpakoltuk a cuccomat szobába, ezután elköszöntem tőle, ő ment a dolgára, én pedig vissza a szobába.

Olvass tovább!
Második tábor – Debreceni Lovasakadémia
2022. 05. 22. • Egyetem
Olvasási idő: 16 perc

Nem tudom kifejezni szavakkal, mennyire hálás vagyok azért, hogy ide járhatok, és hogy egy ilyen összetartó csapat vesz körül. Eddig is segítettünk egymásnak, de ez a hét mutatta meg igazán, hogy mennyire összetartunk.

A másik dolog, amiért nagyon hálás vagyok az az, hogy most először történt a héten az hosszú idő után, hogy nem féltem sem az ugráskor, sem a felpörgött ló vágtája közben, sőt még élveztem is.

És a mellett se menjünk el szó nélkül, hogy a héten ugrattam az eddig legmagasabb akadályomat. Ami még mindig nem túl magas, de valahol el kell kezdeni.

Egy maratoni, 6 napos tábort szerveztek nekünk a Debreceni Lovasakadémiába illetve Hortobágyra, elég erős programmal, ugyanis a tervek alapján három napra is napi két lovaglást írtak elő (továbbá a tervek szerint még 2+1 napon volt napi egy lovaglás).

Hétfő délután indultam Debrecenbe vonattal. Két átszállás után érkeztem meg, a pályaudvaron átérve vettem magamnak bérletet, inkább elővigyázatosságból, bár utólag nézve nem volt rá szükség a többi napokon. A vonatúton jöttem rá, hogy itthon hagytam a fényképezőgépbe való SD kártyát, így málhás szamárként felpakolva (teli hátizsák + bőrönd + nagy oldaltáska a lovas cuccok miatt) kitérőt tettem a Fórum plázába, hogy a Media Marktba vegyek egyet. Ha már ott voltam, akkor vettem magamnak KFC-t vacsorára, illetve vizet is. Egy kis séta után buszra szálltam, ami a diákszálló előtt tett le. A recepción rendeztem a dolgaimat, megkaptam a kulcsot, majd megkerestem a szobámat.

Nem voltam sokáig egyedül, szóltak a lányok, hogy megjöttek, úgyhogy lementem segíteni nekik bepakolni. Laurával, akivel a héten egy szobában aludtam, megbeszéltük, kivel mi újság, majd mindketten lefeküdtünk aludni.

Olvass tovább!