FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Elmúlt napok
2011. 03. 20. • B. Sz.LadyPanka
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken voltam lovagolni Teddyvel. Az a lovaglás felért egy kínzással, természetesen jó értelemben. Miért is? Múlt alkalommal Szilvi megígérte, hogy a mostani órán sokat fogunk tanügetni, mivel nem puha a derekam és pattogok a nyeregben. Szilvihez jött valaki, akivel fontos megbeszélni valója volt, így Márkóra bízott azzal, hogy (először) futószáron tanügessek. Először kengyellel volt, az könyebben ment, aztán kengyel nélkül, na az volt a kínzás. Combom dolgozott is rendesen, és ami a poén, hogy három kör után már teljesen szétestem. Vagyis lábak hátul voltak, a törzsem előlre dőlt és ilyenek… Aztán elengedett a Márkó nagykörre (szabadon), ott is végig tanügetés volt. Kengyellel és nélküle egyaránt. Végül az utolsó tíz percre megérkezett Szilvi is, és rögtön azzal fogadott minket, vagyis Márkót, hogy "Mit csináltál szegény Dórival!" Még megnézte a tanügetésemet, és leléptettem Teddyt, majd még ott maradtam egy órára. És amit majdnem elfelejtettem, jövő órán ugratok. Csak egy kicsit, de nem gondoltam volna, hogy már a negyedik órán. Azt hittem, többet gyakorlunk. De hát haladni kell. Remélem jól megy majd minden. Aztán megvitattuk Márkóval, hogy a talicska csak egy játékszer, egy junior méretű valami, hanem a futószerű nagy talicska, az a talicska.

Még megnéztem egy férfi lovaglását. Egy gyönyörű pejen lovagolt, tiszta precízen volt minden. Nem ugrattak, csupán vágtáztak. De nagyon gyönyörűen.

Pénteken lovaglás után még Pankáztam egy kicsit. Az alapok tökéletesen mennek, mostmár szinte azonnal ott marad a Maradnál. A fekszik és az ül is megy jelre, a fordul pedig már addig megy, hogy a lábai az ég felé kalimpálnak. Aztán egy mozdulattal, rábírom a folytatásra, és kapja a jutalmat. A végére Lady is odajött, pont amikor Pankával játékkal fejeztem be az "órát". Nálunk ez a játék úgy néz ki, hogy fektetve marasztalom, majd elkezdek az udvar felé ugrani, hogy minél tovább feszüljön, majd elrikkantom magam és ő is nekilódul, én csak pár lépésig futok, visszahívom, majd újra az egészet. Ezt kb. négyszer-ötször megcsinálom, majd elmehet.

Lady is szépen lefeküdt, nagy részben ott is maradt, majd körülöttem futkározott. Teljesen fel lett dobódva. És terelgetni próbált. Vagyis mellettem futott rohant el, néha oda-oda kapva. Ennek örülök.

Tegnap viszont nem mentem Betyározni, mert esett az eső. És azthiszem most is esik, szóval jövő hétre csúszik a város-túra Ladyvel.