FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
Vadásznapi avatás és bemutató
2021. 09. 18. • Tarzan
Olvasási idő: 3 perc

Nagyon izgatottan vágtunk neki a napnak, hiszen egy számomra elég jelentős és különleges nap előtt álltunk két értelemben is: Petiékkel és a kutyákkal bemutatót tartottunk, illetve nekem volt a vadásszá avatásom. Különleges pedig azért volt, mert (kivételesen?) a mi vadásztársaságunk rendezésében a közeli tó területén tartották meg.

Reggel nyolckor mentünk ki a parkba, ahol meg csak sátor állítás volt, illetve zajlottak az előkészületek. Tarzant ekkor meg nem hoztuk magunkkal, mondván még úgysem lesz semmi.

9 korul elkezdtek érkezni a barátaink, illetve en találkoztam Petiékkel is, és ha már ott voltam, akkor Dávidtól megkaptam a meglepetés egyenpólónkat, amire egy ránk jellemző logó volt nyomatva.

10 órakor elkezdődött a műsor, mi pedig gyorsan hazaszaladtunk Tarzanért, akit még otthon gyorsan átfésültem, hiszen mégiscsak jelenés lesz. Miután visszamentünk a parkba, összevissza bóklásztunk a területen, illetve fél füllel a programot hallgattuk, ugyanis nem kaptunk arról infót, hogy pontosan mikor is lesz az új vadászok avatója. Tarzant nem nagyon engedtem el a pórázról, egyrészt a tó miatt, másrészt pedig mert azért volt ott pár kutya.

Végül délben került sor az új vadászok avatójára, addig én odaadtam Annának a kutyát felügyelni. Miután elmondtam az esküt és mindenki fényképezkedett mindenkivel, visszamentem és megkerestem Annáékat. Tarzan jól viselkedett nem volt semmi gond, sőt Anna elmesélése szerint odament hozzájuk egy férfi, akinek nagyon megtetszett a kutya, csak úgy magában és megkérdezte tőle, hogy hány éves a kutya stb. és hogy belemegyünk-e abba, hogy a következő tavasszal apuka legyen a kutya, persze ő hárított, mivel nem ő a kutya tulajdonosa. Teljesen meg voltam lepődve, amikor mesélte, nem is hittem a dolgot.

Nem sokkal később találkoztam is a férfival és tőlem is megkérdezte mindezt, igent mondtam a dologra, mivel úgy voltam vele, hogy úgysem lesz belőle semmi. Telefonszámot cseréltünk és mindenki ment a saját dolgára.

Kettőkor kezdődött a kutyás bemutató, így hát negyed órával előtte Tarzannal megkerestem Petiéket és kibővült csapattal mentünk a bemutató melle. Petiék természetesen vizslákkal voltak, de volt velünk német vizsla, olasz vizsla, terrier, csoki labrador, drótszőrű magyar vizsla, erdélyi (?) kopó illetve Maria-ék a szuper okos labijaikkal. Peti volt a konferanszié, ő mutatta be az egyes kutyafajtákat, illetve a hasznosításukat a közönségnek. Közben mi először megtettünk egy kört a bemutató szélén, pórázon vezetve a kutyáinkat. Majd egyesével apportoztunk velük és aki éppen sorra került, arról beszelt Peti. Az egész nem volt több 15-20 percnél, de nagyon nagy élmény volt. Tarzan ügyesen csinálta a dolgát, nagyon büszke voltam rá.

Visszamentünk a helyünkre, ahol kis idő múlva odajött ismerősünk egy bébi vizslával, Botonddal, mi pedig teljesen elolvadtunk. Elmentünk sétálni az erdőben, Zoli és Botond, Anna, én és Tarzan. Kutyanevelésről és vadászatról beszélgettünk, aztán kb. egy órával később mentünk vissza. Tarzan nagyon ügyes volt, az első szavamra jött vissza, nem kellett erélyesebben fellepni ellene.

Ezután nem sokkal pakoltunk is össze és mentünk haza.

Nagyon jó élmény volt a nap, és tökre büszke vagyok, hogy végre mi vadásztársaságunk rendezte meg a vadásznapot és hazai pályán került sor az avatásomra. Tarzanra is büszke voltam, egész nap egy rossz szavam sem volt rá egész nap.