FőoldalRólunkFacebookInstagram
EquestrianBlog
I. félév – harmadik konzultáció
2021. 12. 12. • Egyetem
Olvasási idő: 9 perc

Elérkeztünk a félév utolsó konzultációjához. Durva, milyen gyorsan telik az idő. Ez a konzultáció már az órarendre rápillantva is keménynek ígérkezett: két vizsga Futószárazásból (gyakorlat + írásbeli), egy ZH Gimnasztikából, és egy másik dupla vizsga Zupinál (lovaglás és szóbeli), nem is beszélve a nagyjából 7 órás Humán anatómia óráról.

Bár úgy volt, hogy szerdán délután még felülök Reményre, de Tarzan szépen keresztül húzta a terveimet, így a kutya miatt idegesen pakoltam össze indulás előtt. Végül apuval bepakoltuk a cuccomat a kocsiba, Tarzant meg a csomagtérbe és indultunk is a vonatállomásra, ők meg utána tovább az állatorvoshoz.

Előzetes megbeszélés alapján egy rövid vonatozás után Laura felvett és vele mentem fel Simonpusztára, ugyanis a sok kint-tartózkodás miatt inkább oda foglaltam szállást. Ám mielőtt a célunk felé vettük volna az irányt, még átmentünk a lovardához, ahol ő lovagol, itt jött apu hívása, hogy a doki megvizsgálta a kutyát, minden rendben lesz. Fél óra múlva indultunk a lovardából és kb. másfél óra alatt meg is érkeztünk a szállásunkra. Volt egy kis kavarodás a szobák miatt (elcsúszott az info köztünk, a bizti őrök és a szállásadó között), de sikerült elrendezni, úgyhogy felpakoltunk a szobába, majd én mentem a konferenciaterembe befejezni a szakdolgozatomat a másik egyetemre. Éjfélig mindenki megjött (és voltak páran olyan kedvesek és rám néztek, hogy mizu) és én is befejeztem a dolgomat, így hullafáradtan dőltem ágyba.

12.09 – Csütörtök

Reggel 7-kor volt ébresztő, mert fél óra múlva kezdődött a lóosztás a Lovastorna órához. Pár percet késtünk, mikor rétegesen (de mint kiderült, nem eléggé) felöltözve az istállóhoz mentünk, ennek ellenére úgy tűnt, mintha mi lettünk volna az elsők, ám az istállóba benyitva kiderült, hogy a többiek már javában szerelték a lovakat.

Olvass tovább!
I. félév – második konzultáció
2021. 11. 21. • Egyetem
Olvasási idő: 5 perc

11.18 – Csütörtök

Reggel a többiek Lovaglás gyakorlattal kezdték a novemberi konzultációt Simonpusztán, én azonban sajnos nem tudtam menni. Elmondásuk szerint nem maradtam le semmiről, ugyanaz volt, mint az utóbbi alkalommal: cavaletti és kis X ugratása.

Miután felértem Pestre, a MOM-ba mentem ebédelni, majd bevásároltam a SPAR-ban, de még így is fél órával a kezdés előtt a Testnevelési Egyetemen a terem előtti folyosón vártam a többiekre, akik a kezdés közeledtével folyamatosan érkeztek. Öt órás Pedagógia óra várt ránk, amit végül egy órával rövidebbre vettünk.

11.19 – Péntek

Az egész napot az Állatorvosi Egyetemen töltöttük az Anatómia óra keretén belül. Az első blokk 10-13-ig tartott és a ló első és hátsó lábának felépítését vettük, izgalmas volt. Nekem azonban óra után el kellett mennem, mert háromtól mesterszakon vizsgát írtam és bár úgy volt, hogy két óra múlva még ott lesznek a többiek, amikor azonban az egyetem felé menet megkérdeztem Lillától, hogy mizu, azt a választ kaptam, hogy mindenki hazament. Kicsit csalódott voltam, mert reméltem, hogy a boncolás végére azért visszaérek. Így hát a Keletibe mentem vonatra.

11.20 – Szombat

9:45-től Gimnasztikával kezdtük a napot. Először is mindenki felírta a háziját a táblára és el is mondta hangosan az utasításokat. A tábla előtt állva és kvázi a tanárnak felelve elkapott a nosztalgikus érzés még gimiből. Az óra 13-ig tartott és megegyeztünk, hogy következő órán megajánlott jegyért ZH-t írunk. Mivel csak háromnegyed óránk volt ebédelni, ezért én átszaladtam a MOM-ba ebédért, majd felpakolva visszamentem a terembe és ott ettem meg az ebédet. Háromnegyedkor még sokan nem jöttek vissza az ebédből, de a tanár sem jött, hogy elkezdjük a Humán anatómia és élettan I. órát, melynek, mint kiderült, ebben a félévben csak az anatómia részét vesszük. Végül az eredeti kezdéshez képest háromnegyed órával később szóltunk Orsinak, hogy van-e valamilyen információja, meg lesz-e tartva az óra. Kiderült, hogy a tanárnő nézte be az időpontot és sietett hozzánk, közben mi a tanárnő kérésére átmentünk egy másik terembe, ahol a technikával kellett megküzdeni, mert nem működött a diavetítés. Végül abban maradtunk, hogy a kiesett időt órán kívül pótoljuk be. Háromnegyed hétkor nekem el kellett indulnom, hogy elérjem a vonatot, de a többiek még maradtak.

Olvass tovább!
I. félév – első konzultáció
2021. 10. 10. • Egyetem
Olvasási idő: 6 perc

Múlt héten kaptuk meg a beosztást, ami kicsit szerencsétlenre sikerült olyan szempontból, hogy azoknak, akik kint aludtak Simonpusztán a négy napból kétszer is ingázniuk kellett Budapest és a szálláshely között. Egyébként egy baromi izgalmas négy napos konzultáció volt, nagyszerű oktatókkal és számomra megint hatalmas élmény volt.

Mivel a szombat kivételével minden nap Pesten fejeztük be a napot, ezért úgy döntöttem, hogy nem foglalok szállást a hotelbe, ezért előzőleg megbeszéltem Lillával, hogy csütörtök reggel kivételével minden reggel együtt megyünk ki a lovardába és vissza is hoz, így már csak keresnem kellett valakit, akivel csütörtök reggel is ki tudok menni, így körbetelefonáltam a csapatot. Végül Lucával egyeztem meg, hogy ki tud vinni csütörtök reggel.

10. 07. – Csütörtök

Előző nap megbeszéltek szerint háromnegyed 7 után vártam Lucát az Alleehoz közel teljes felszereltséggel, hogy felvegyen és együtt kimenjünk a lovardába.

Órarend szerint fél nyolctól volt lóosztás a Lovaglás gyakorlati alapjai órához és nagyjából a szerint kaptuk a lovakat, ahogy szeptemberben ültünk rajtuk (ezúttal 6-ot), úgyhogy én és Kati indultunk is felnyergelni Betyárt, aki érkezésünkkor a bokszában feküdt. Mondhatni rutinosan felnyergeltük a „póninkat” és miután a többiek is végeztek, kimentünk a nagyobbik fedelesbe 7 lóval (Cinti saját lovat hozott), felült az első csapat. Bemelegítették a lovakat, majd ügetés és cavaletti, először teljes lovardában, majd két kis csapatot alkotva (4+3 páros) nagykörön, íven is cavalettiztek, végül ügetésből állj gyakorlás. Közben két-hárman bementek felnyergelni egy hetedik lovat is, így mire a második csapat került sorra, addigra a hozott ló helyett meglett a hetedik is.

Olvass tovább!